Minimaratonul sperantei

„Mini-maratonul Speranţei”

bri aniversare (1)

Viaţa bate filmul! Cred ca aşa voi putea intitula următoarele 3 săptămâni ce vor urma. În viaţa unui părinte ce are copil special asumarea luării unei decizii pe loc se întămplă foarte frecvent. Că dupa aceea, urmează gestionarea consecinţelor acelei decizii, o puteţi uşor asemui cu săritura bunge jumping J.
Din septembrie anul trecut încerc să prind un loc la Centrul de recuperare Metodo Essentis din Barcelona, din timp zic eu, ca să putem gestiona finanţele. Însă niciun răspuns, până acum câteva zile, când pe un grup văd postarea unei mămici românce ce este la ei la terapie. Am apelat la ea pentru realizarea unei programări, dar începând cu luna iulie încolo, tocmai ca să fiu sigură că vor fi disponibile şi fondurile necesare. Dar aveau loc liber doar în seria 18 mai-29 mai, restul anului fiind deja ocupat. Am învăţat însă, ca mamă de copil special, că este necesar să profit de orice oportunitate/şansă/noroc/potrivire de situaţii/neprevăzut, oricum s-ar denumi. Şi am zis da mămicii să ne rezerve locul. După care au urmat 2 zile de stres maxim fiindcă nu venea pe mail confirmarea oficială. După ce mailul a venit, au urmat alte două zile de OMG am nevoie de 3500 euro în 3 săptămâni. Eu am cca 3 ore pe zi pe care le pot aloca „tumbelor” ce rotunjesc venitul şi astfel reuşesc să mă „contorsionez” de cca 2000 lei lunar pt terapiile Brianei. Dar cum sunt doar o mamă, mai mult nu se arată. Aceşti 2000 lei pt luna mai, chiar dacă suntem în aprilie, i-am alocat deja prin achitarea rezervării locului.
Mai trebuie 13500 J. Pentru adunarea aceastei sume voi iniţia campania „Mini-maratonul Speranţei”.
Şi cum D-zeu niciodată nu ne lasă la greu, mi-au venit câteva idei pt strângerea acetei sume şi pe care le veţi auzi treptat în zilele ce urmează. Pe lângă asta deja primele persoane ce şi-au dorit să se implice şi-au făcut simţită prezenţa. Astfel, duminica aceasta, Părintele Bisericii Ortodoxe din Parţa a implicat parohia şi enoriaşii şi vor să ne susţină să reuşim să adunăm măcar o parte din sumă. O mămică din Parţa ne-a direcţionat suma de 1000 lei din impozitul pe profit şi iaca aşa biletul de avion al meu şi al Brianei este asigurat. Mulţumim d-na Madalina.
Pe adresa de facebook Alice Suttyak aveţi un album foto cu obiectele ce le voi scoate în vânzare şi care ne vor mai aduce o parte din suma necesară. Sunt în discuţii şi cu alte persoane cu drag de Bri care ne vor oferi din timpul lor şi contra unor vouchere pt diverse activităţi pentru copii, se vor mai aduna nişte fonduri.
Ne puteţi fi alături şi prin donaţii în contul Asociaţiei Brianei, prin redirecţionarea celor 2% din impozitul pe salar sau a celor 20% din impozitul pe profit în cazul firmelor. Cei 2% ne vor folosi pt fondul de terapii al anului 2016, însă cei 20% se pot folosi de acum. Avem şi cont de paypal: ongbrianamarisa@yahoo.com (încă nu am confirmarea ca este funcţional), pt cei ce preferă această variantă. Datele asociaţiei sunt: Asociaţia „Marius” cu sediul în localitatea Timişoara, judeţul Timiş, str. Aleea Hotinului nr.11, sc. B, ap. 7, C.I.F. 15097948, cont RO 69 BACX 0000000926691000, Unicredit Ţiriac.
Întotdeauna am sperat să nu fiu nevoită să fac acest gen de adunări de fonduri, fiindcă sunt conştientă că pentru toţi este grea viaţa, de aceea pe cât posibil voi încerca să ofer ceva la schimb. Vă mulţumesc că ne sunteţi alături chiar şi virtual şi vă simt aproape în momentele speciale.

Rezultate campanie „Mini-Maratonul Speranţei”

Am să pornesc de la un fragment ce circulă în prezent pe facebook şi care descrie foarte bine ceea ce trăiesc eu acum ca şi mamă de copil cu nevoi speciale: „…cele mai importante momente din viaţa noastră sunt cele care ne iau prin surprindere şi pot însemna mai nimic pentru cei din jurul nostru…”, însă pentru mine şi Briana pot însemna şansa la terapii.
Cam aşa pot descrie ce s-a petrecut în ultimele două săptămâni, de când am iniţiat campania „MIni-Maratonul Speranţei”, prin care vă solicitam sprijinul în adunarea sumei de 3000 euro pentru terapia din Barcelona.
Cu mari emoţii şi multă fericire vă anunţ că AM REUŞIT!!! Şi vă mărturisesc că am trăit în fiecare zi, din aceste două săptămâni, cel puţin câte un moment important, şi prin prisma a ceea ce trec de 4 ani încoace aş fi zis că este foarte greu să mai fiu luată prin surpindere, dar câţiva dintre voi au reuşit. Vă mulţumim prieteni dragi!!!
Sunt maxim de recunoscătoare că mi-aţi dat răgazul de a nu mă mai gândi la partea financiară şi am primit liniştirea psihică de a avea timpul necesar de a o pregăti şi pe Briana pentru terapiile ce o aşteaptă. Cred că sunt pe drumul cel bun, deoarece la grădiniţă povesteşte cântând ca ea va merge la Barcelona la terapii. Vă redau ultima discuţie cu părinţii Anei, prietena şi colega ei de grădi:
” Simo, eu plec la Barce, aşa că, dacă vrei să mă auzi trebuie să îmi dai beep…Adi, am să te rog să mă scuzi, dar nu voi avea timp să merg să îţi cumpăr fular (Adi colecţionează fulare fotbalistice) fiindcă o să fiu ocupată tare cu terapiile….”
Ca şi raport financiar a ce s-a întâmplat la Mini-Maratonul Speranţei, cifrele sunt: 8600 lei obţinuţi din redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit (prin implicarea a 3 firme şi a Parohiei Ortodoxe Române şi a comunităţii din Parţa reprezentată de d-l părinte Bistrian Simion). 920 lei din vânzarea diverselor produse puse în vanzare, multe dintre ele donate magazinului virtual al Brianei de voi dragi prieteni. 3900 lei adunaţi din donaţii în bani. Cuvintele de mulţumire nu vor fi de ajuns ca să exprime tot ceea ce aş avea să vă transmit. Împreună aţi creat o oportunitate, ce a devenit realitate, numită acum Terapii la Barcelona 1.

Terapia Barcelona 1, a fost o adevărată experiență multi beneficii, experiența intelectuală, terapeutica, educațională, perceptionala și mai mult decât atât, mă simt ca și când am mai urmat încă o data școala primară dar la nivel de facultate din multe puncte de vedere. Mi.am schimbat percepții, mi.am șlefuit abilități, m.am simțit acceptată ca normalitate chiar dacă sunt mama de copil special. Fiindcă în mentalitatea spaniolă nu exista termen de copii speciali ci de copii a căror nevoi speciale sunt normalitatea unei vieți mai grele.

 

Marisa Briana