Prima zi de scoala

Briana la școala Wendy School

Când spun că Briana este o norocoasă și că nu am dreptul să mă plâng de nimic, să știți că așa și este. Fiindcă, în această școală, sunt copii atât de minunați, educați atât de frumos în familie dar și la școală, încât pe lângă toate se adaugă integrarea ei. Îmi ajung la urechi șoapte și fapte pe care colegii ei le fac zi de zi. Câtă grijă au de ea, cum o protejează, cum o includ în jocurile lor, cum o întreabă cum se simte, dacă o pot ajuta cu ceva, cum participă indirect la educația ei, inlcusiv când iau masa, are colege care îi explică de ce sunt bune legumele și că e important să le mănânce, părinți care le aduc aminte copiilor să nu uite să se joace zilnic și cu Briana, colege care îi spun să stea cu spatele drept, care o ajută să se îndrepte în scaun, care se plimbă cu ea în curte, colegi care se oferă să o ajute la exerciții.

Poate ce vă povestesc par lucruri banale sau normal să se întâmple, însă, dacă ați auzi poveștile altor părinți speciali, povești care îți bagă teama în suflet, că poate copilul tău va fi jignit, umilit, izolat, desconsiderat, realități pe care alți părinți ca mine le trăiesc zilnic, eu una, aproape zilnic aud despre câte un gest minunat făcut de unul din colegii ei, Briana abia așteaptă dimineața să meargă la școală, la prânz când o iau de la școală primesc în brațe un copil fericit, cu zâmbet larg pe față, care nu mai contenește să îmi povestească câte lucruri a învățat, cu cine s-a jucat, cine a ajutat-o să coloreze, cine a ajutat-o să mânânce, care cum a mai sfătuit-o, iar aceste lucruri dragii mei sunt neprețuite.

Vi le-am povestit foarte pe scurt, fiindcă tot mai des sunt întrebată de unde am atâta energie, atâta pozitivism. De aici, de la voi, de la oamenii faini care ne apar în viață, fiindcă pe lângă bani, pe lângă integrare, mai este ceva foarte important: faptul că nu ne simțim singure în această luptă. Fiecare zâmbet al vostru, fiecare vorbă bună, fiecare faptă bună a copiilor voștri, îmi lărgesc zâmbetul și îmi dau forța de a fi mai ușor.

Mii de mulțumiri familiei Sporea, părinților care se implică cu atâta drag, mai ales copiilor minunați și pe care Briana are marele noroc de a-i avea colegi.

Vă dorim tuturor un Crăciun Binecuvântat!

Marisa Briana