Terapii 2015 – Progrese ianuarie-iulie

Pentru toţi dragii noştri prieteni, care ne sunteţi alături şi care urmăriţi evoluţia Brianei, revin cu un mic istoric al terapiilor efectuate în acest an 2015. Veştile bune sunt detaliate în cele ce urmează. Totul a fost posibil şi datorită celor 9.000 lei intraţi pt anul 2013 din cele 200 de formulare de 2% care au fost direcţionaţi Brianei. Veştile proaste, fondurile s-au terminat.

3 ani 10 luni

În ianuarie am fost la o evaluare în Italia la un centru de recuperare ce este direct interesat de copiii ce au în primul rând probleme mari de vedere şi doar pe plan secund probleme adiacente.
I s-a efectuat o evaluare complexă şi pe parte vizuală şi pe parte motrică şi dezvoltare psiho-cognitivă. Concluzia a fost una nu prea îmbucurătoare pe parte vizuală, deoarece Briana are o funcţionalitate oculară de numai 15%, dar eu mă bucur că o are şi chiar dacă valoarea este horror, achiziţiile ei sunt surprinzătoare, fiind recuperată cognitiv la nivelul vârstei ei. Partea ce pe mine m-a lăsat mai mult decât mirată a fost în ziua plecării, când nu pot descrie ceea ce am simţit. Şeful psiholog al echipei de evaluare, împreună cu ceilalţi patru colegi, au venit personal să ne ureze sănătate, drum bun spre casă şi mi-a mulţumit mie ca mamă ca i-am oferit oportunitatea să o cunoască, să o evalueze şi să lucreze cu micuţa Briana. Mi-a mărturisit că este o onoare pentru el că a cunoscut-o. În acel moment am simţit că toată această luptă de zi cu zi cu recuperările, cu strângerea fondurilor pentru terapii, haosul şi nebuloasa în care trăiesc de 4 ani încoace nu au fost în zadar şi am realizat foarte multe (şi sunt mândră de mine dar mai ales de Briana).

Hidroterapie Alba-Iulia 23.03.2015 – LA MULTI ANI BRIANA !

2015-03-23 alba

În februarie, mai exact în 17, am început caruselul celor 40 zile de recuperare intensivă la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia. Jos pălăria întregii echipe. Fac o muncă minunată şi fac cinste conceptului de kineto-terapeuţi bine pregătiţi şi specializaţi pe recuperarea copiilor cu paralizii cerebrale. Cinste vouă! dragii noştri.

Mecanoterapie Alba-Iulia 26.03.2015

2015-03-26 alba

În prima sesiune nu ştiam că ne va reuşi acest minimaraton, deoarece tot anul este plin, însă cum copiii sunt copii, orice este posibil şi neprevăzutul apare. Însă, la faţa locului, văzând cât de bine munceşte Bri, am început să îmi doresc tot mai mult să mai putem sta o sesiune şi după mai una, până deja vedeam finalul, până la Paşti. Depindea mult să reziste şi Briana, deoarece cam toţi au cedat în săptămâna 3, efortul fizic şi psihic depus fiind enorm, iar pt părinţi cel financiar . Dar a rezistat, încă a putut şi a făcut recuperare şi la prânz. Nimic însă nu e mai îmbucurător decât rezultatele, care sunt magnifice, nesperate şi neaşteptate. Ca de fiecare dată micuţa mea Bri nu conteneşte să mă uimească, să îmi de-a lecţii de viaţă să mă ajute să rezist, să continui în nebuloasa numită recuperare.

Mecanoterapie Alba-Iulia 16.02.2015

Bri 3 ani 11 luni

Rezultatele pe partea motrică sunt fantastice. Are o îmbunătăţire a tonusului muscular de 40% per total corp. Muşchii spatelui s-au întărit cca 20%. Muşchii abdomenului cu cca 45% (erau aproape inexistenţi). Muşchii picioarelor cu 30%, muşchii mâinilor cu 60%, iar mâna stângă este cu 80% mai funcţională decât la începutul acestui minimaraton.

Mecanoterapie Alba-Iulia 17.02.2015

bri mecano

Muşchii gâtului cu peste 50%, acum rar îi mai pică capul întro parte (doar când este foarte obosită). Muşchii bazinului cu peste 20%. Îşi poate întinde ambele mâini deasupra capului, a învăţat să deşrubeze şi să înşurubeze, îşi tragele mânicile în sus peste coate cu ambele mâini, la ambele mâini şi viceversa.

Bri alba

Nu mai avem niciun fel de probleme cu mestecatul, cu înghiţitul lichidelor este undeva la 80%. D.p.d.v. psihologic, nu mai este atât de anxioasă, uneori ruşinoasă dar atât. Colaborează excelent şi cu adulţi si cu copii necunoscuţi. Cognitv este recuperată 100%.

bri aniversare (1)

Marisa Briana