Obiective 2015

Anul 2015 este dorit a fi un an măreţ şi cu obiective multe, mari, ambiţioase, în ceea ce priveşte recuperarea Brianei.
Obiective:

1. O evaluare la Padova, Italia, la Centrul Roberto Hoffman – cca 400 euro
REALIZAT – cost total 500 euro

2. Cel putin 6 sesiuni recuperare la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia – cca 15000 lei
REALIZATE – 9 sesiuni, cost 16.200 lei terapiile şi cazarea, transportul şi mâncarea înca 9.100 lei, iar terapii suplimentare, kinetoterapie si hipoterapie inca 7.000 lei. Cost total 31.300 lei

3. O sesiune la Centrul de recuperare în Spania, pt terapia TheraSuit – cca 3500 euro !!!! am prins programare în 18 mai – 29 mai
REALIZAT – Cost total 3200 euro

Ca şi raport financiar (suma adunata prin evenimentul Mini-Maratonul Speranţei), cifrele sunt: 8600 lei obţinuţi din redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit (prin implicarea a 3 firme şi a Parohiei Ortodoxe Române şi a comunităţii din Parţa reprezentată de d-l părinte Bistrian Simion). 920 lei din vânzarea diverselor produse puse în vanzare, multe dintre ele donate magazinului virtual al Brianei de voi dragi prieteni. 3900 lei adunaţi din donaţii în bani. Cuvintele de mulţumire nu vor fi de ajuns ca să exprime tot ceea ce aş avea să vă transmit. Împreună aţi creat o oportunitate, ce a devenit realitate, numită acum Terapii la Barcelona.

4. O sesiune de 3 săptămâni la Techirghiol – cca 3000 lei
Nerealizat. Obiectiv 2016

5. Doua sesiuni la Tg Mures la oxigenarea hiperbară – cca 13000 lei
Nerealizat. Obiective 2016

6. Un dispozitiv pt vană, ce facilitează spălarea – cca 1000 lei
Nerealizat. Obiective 2016

7. Scaun special de grădiniţă – cca 600 euro
REALIZAT: cost ZERO

Și este gata și scăunelul special pentru grădiniță. Și acum Bri poate lua parte la toate activitățile așezată ca toți ceilalți copilași la masă, ne mai trebuind să stea cocoțată în scaun de masă sau să fie ținută în permanență de educatoare sau legată de scăunel. Mulțumesc Sulan Ana și mii de mulțumiri meșterului care a făcut această minunăție și pe lângă toate acestea nu ne.am mai ușurat bugetul de vreo 600 euro, deoarece atât costă unul SF, branduit de strainezi, iar acesta, un super bine lucrat și finisat, hand made production, ne.a fost dăruit. Vă pupam. Sunteți minunați.
Nu pot să mă abțin și să nu aduc completări postarii fiindcă îmi creste inima când o văd poziționată corect, respectând cu strictețe indicațiile medicale, tot conceptul scaunului fiind realizat după măsurile ei, linia spatelui dreaptă, spătarul suficient de înalt cât sa nu obosească repede, unghiurile spate coapsă, genunchi tibie, glezna talpa toate la 90 grade. Vb romanului „am trăit cât sa o văd și pe asta”

8. Diverse dispozitive de casa pt kineto – cca 1000 lei
A) I.am achizitionat dispozitive pentru sustinerea mainilor cu coatele intinse. Cost 100 euro
B) Am primit gratuit o minge Bobath pt kinetoterapia de acasa
C) Am primit gratuit o pereche de ghete ortopedice
D) Urmeaza in 2016 sa ii achizitionez orteze pentru picioare, cca 200 euro

9. Finalizarea constituirii noului ONG şi atragerea de fonduri de finanţare europeană pt copiii cu diferite paralizii cerebrale, principali beneficiari cei 7 pitici ai parinţilor fondatori şi în timp cât mai mulţi copii speciali.
REALIZAT: Din septembrie 2015, ONG-ul „Asociatia Copiii, zambete si vise” si-a inceput activitatea. Costuri minime, doar taxele de timbru. Multumim Miruna D.F. pentru implicare si ajutor, in constituirea asociatiei.

Ziceam la inceputul anului ca: „Oricât de nebuneşte ar suna, sperăm să reuşim să le bifăm pe toate.” Nu am bifat 3 din cele 9, insa am reusit sa ajungem in plus la 3 terapii la Alba si la inca o sesiune in Barcelona.

10. O sesiune la Barcelona www.metodoessentis.com
REALIZAT – Cost total 3000 euro

Financiar, am inceput sa adunam suma din luna septembrie si astfel, cu ajutorul firmelor si a Parohiei din Parta, a prietenilor si a multor oameni cu suflet mare ce au donat diferite sume, pana in luna noiembrie am avut adunata suma de 1500 euro.
Restul sumei si ceea ce s-a adunat in plus la evenimentul organizat de o draga si inimoasa familie, Adina si Vasi Vuescu, visul a devenit iar realitate.
In cadrul “Serii banatene” s-au adunat 184 de persoane. Banii care s-au adunat din pretul meniului si din donatii sunt de 13 900 ron. In mare parte tot ce s-a reusit a fost posibil datorita artistilor Ramona si Petrica Vita, Olguta Berbec Teleaga Dumitru-Mecka Alex Surdea Andrei Muntean Remus Novac Moaca Stefan Constantin Radomir Jovanovic Darius Matei Darabant Darius si le multumim foarte mult pentru sprijinul acordat. Multumim pentru gazduire si sprijin Complexului Restaurant Flonta Flonta Daniel Ion. Multumim pentru poze si video la Foto Lau si Dani Ludwig precum si lui Pervulescu Peti pentru ajutorul acordat. Va multumim tuturor! Dumnezeu sa va ajute! Mesaj postat pe facebook de Vasi Vuescu. Detalii aici: https://www.facebook.com/events/735469873250602/
Avem parte din suma necesara pentru o noua sesiune din anul 2016.

11. Terapii in Timisoara: kineto 20 sedinte/luna, masaj 4 sedinte/luna, psiho-ergo-logopedie 20 sedinte/luna.
REALIZAT: cost total pe anul 2015 18.000 lei.

Tot anul 2015 s-a finalizat cu un cost terapeutic ce a ajuns in jurul valorii de 80.000 lei. Anul 2016 se anunta mai aglomerat, insa varsta de 5 ani si plasticitatea creierului la aceasta varsta, ne face sa ne dorim ca Briana sa aiba acces la terapii performante si variate. Doamne ajuta!!!

Marisa Briana